Допомога та перетримка тварин: у Києві запустили онлайн платформу "єКуточок"

Тварини у Київській ветлікарні. Скриншот: kanaldim.tv

Сервіс "єКуточок" допоможе ветклінікам, зооволонтерам та власникам домашніх улюбленців у пошуках тимчасової перетримки. Як працює платформа, хто її створив та як долучитися до доброї справи — у матеріалі "Ранку Вдома".

Київська міська лікарня ветеринарної медицини постійно допомагає безпритульним тваринам. В структуру закладу, окрім трьох ветеринарних клінік столиці, входять служби зоодопомоги та утримання тварин, які залишились без господарів.

"Служба зоодопомога забирає з вулиць міста травмованих тварин та тих, які потребують надання ветеринарної допомоги. Ми проводимо вилов тварин на стерилізацію, а також ми проводимо щорічну ревакцинацію проти сказу. Також ми збираємо трупи загиблих тварин", — повідомила директорка КП "Київська міська лікарня ветеринарної медицини" Наталія Мазур.

З початком повномасштабного вторгнення Росії роботи та відповідальності у працівників ветеринарного закладу побільшало, зізнається Наталія Мазур. Крім того, що лікували тварин, яких привезли з гарячих точок, піклувалися і сотнями столичних.

"Особливо на початку війни, коли було багато покинутих та загублених тварин. Тобто ми не допустили спалаху епізоотії. Також ми продовжили проводити стерилізацію тварин, щоб запобігти збільшенню кількості безпритульних тварин. Але, на жаль, ці цифри таки збільшилися через кількість покинутих та загублених тварин", — провадить Наталія Мазур.

Не змогли залишитись осторонь і від трагедії, що сталася на Херсонщині після підриву росіянами Каховської ГЕС.

"Ми анонсували, що готові надати перш за все ветеринарну допомогу, звісно безплатно, диким тваринам, а також прихисток з подальшим прилаштуванням", — додала директорка ветлікарні.

Крім того, усією командою генерують нові ідеї та проєкти. Так, нещодавно створили сервіс "єКуточок". Він допоможе ветклінікам зооволонтерам та власникам домашніх улюбленців у пошуках тимчасової перетримки.

"Станом на сьогодні зареєстрована майже тисяча користувачів. Відвідали її, з моменту запуску, близько 18 тисяч користувачів. Є розділ для тварин, які потребують перетримки. Є в нас ще розділ про тих, хто надає перетримку. Є пропозиція перетримки свійських тварин, собак, котів з Херсонщини", — резюмувала Наталія Мазур.

Щоб зареєструватися у проєкті, потрібно зайти на сайт, ввести всі необхідні дані й створити акаунт. Акаунти є двох типів для тих, хто шукає тимчасовий притулок тваринам і для тих, хто може його надати.

Окрім перетримки, у сервісі можна знайти пропозиції щодо вигулу собак, догляду чи годування тварин. Наразі сайт працює в тестовому режимі. Розробники чекають відгуків від користувачів, аби зробити його максимально зручним та допомогти якомога більшій кількості тварин знайшли сім'ю.

Читайте також: Як працює Patron Pet Center у Києві та чому деяким собакам у цьому хабі краще, ніж вдома

Прямий ефір