Театр драми і комедії на лівому березі Києва очолила акторка Олеся Жураківська

Олеся Жураківська. Фото: facebook.com/leftbanktheater

Театр драми і комедії на лівому березі Дніпра у Києві очолила акторка Олеся Жураківська. Відповідне рішення ухвалив Департамент культури Київської міської державної адміністрації, повідомляє "Дом" з посиланням на Facebook-сторінку Театру драми і комедії. 

"Раді повідомити, що провідна акторка Театру на лівому березі Олеся Жураківська очолила рідний театр. Виконувати обов'язки директорки-художньої керівниці вона буде на час воєнного стану і до проведення конкурсу на цю посаду", — йдеться у повідомленні.

За словами новообраної керівниці, театр продовжить розвиватися за обраним вектором — існувати в просторі сучасного європейського театру. Напрям театру, який був започаткований Едуардом Митницьким, продовжила команда Стаса Жиркова (ексдиректора-художнього керівника театру) та Тамари Трунової (головної режисерки театру).

За останні роки в театрі відбулися колаборації з європейськими театрами, в репертуарі з'явилися вистави, створені іноземними режисерами, роботи з потужною сучасною українською драматургією авторства Наталки Ворожбит, Сергія Жадана, Олександра Середіна. Театр на лівому березі гастролював не лише містами України, а і Європою.

Читайте також: Виставу Mothermotherland за мотивами твору Хвильового показали у США

Прямий ефір