"Як я їх ненавиджу": Віталій Козловський розповів про ставлення до росіян

Віталій Козловський. Скріншот: kanaldom.tv

Український співак і музикант Віталій Козловський у подкасті "Олега френди" на YouTube-каналі "Дом" розповів, як зараз ставиться до росіян та чому сьогодні спілкується виключно українською мовою.

В інтерв'ю Олегу Борисову Віталій Козловський поділився власним усвідомленням важливості української мови. Артист зауважив, що хоч він і народився у Львові, та зростав у російськомовній родині, ходив до російської школи і до повномасштабної війни не розумів багатьох речей. Нині ж співак принципово спілкується лише українською і закликає  до цього інших.

"Я українець з Західної України, народжений у сім’ї, де говорили переважно російською мовою. Та я сьогодні спілкуюся українською не тільки в кадрі, а й поза кадром, в побуті, і зі всіма людьми, якою б мовою до мене б не зверталися. Для мене це зараз дуже важливий аспект. І я розумію, що це наша зброя. Спілкуватися українською — це сьогодні дуже-дуже важливо для нашого майбутнього. Щоби ми були українцями, мова має процвітати всюди в цій країні і в нас самих", — говорить Віталій Козловський.

Артист також зізнався, що він хоч і дуже емоційна людина, але завжди легко виплескував свої емоції та не накопичував негатив. З початком повномасштабної війни музикант втратив цю здатність у всьому, що стосується росіян.  

"Як я їх ненавиджу. Знаєш, я ніколи не міг про себе подумати, що я буду так ненавидіти цілу націю. Тому сьогоднішня лють українців, мені дуже зрозуміла. Я так само ненавиджу тих москалів проклятих", — додав виконавець.

Читайте також: "Мені інколи не хочеться жити": Віталій Козловський розповів про те, що надихає його у нелегкий час

Прямий ефір