За столами та на траві: близько 700 осіб написали святковий диктант у Дніпрі (ВІДЕО)

Написание диктанта в Днипре. Фото: kanaldom.tv

Близько 700 осіб взяли участь у написанні диктанту під час святкування Дня Конституції України в Дніпрі, повідомляє телеканал "Дом".

Для написання диктанту люди зібралися на площі парку ім. Шевченка. Охочих перевірити свої знання з української мови було настільки багато, що місця за столами на всіх не вистачило, і близько ста осіб розмістилися просто на газонах.

Учасники диктанту, яким не вистачило місця за столами, розмістилися на траві у парку. Фото: kanaldom.tv

Подружжя Віталій та Іванна розповідають, що зареєструвалися на диктант одними з перших.

"Якщо чесно, з самого дитинства я не любив мову. Але розумію, що потрібно вчити. І не тільки українську, але і російську, і англійську. Потрібно вчити мови", — наголошує житель Дніпра Віталій Серга.

Тематичний текст підбирала Молодіжна рада Дніпра. Але відомий мовознавець, автор багатьох підручників і посібників Олександр Авраменко, якого запросили читати текст, виправив його та ускладнив.

"Диктант досить складний. Але одночасно і патріотичний, і цікавий, і сучасний. Будуть згадані й Дніпро, й талановиті жителі Дніпра. Тому, я сподіваюся, для всіх буде свято. Це буде не тільки змагання, але ще й хвиля об'єднання нас, українців, у День Конституції", — зазначив Авраменко.

Писали диктант 40 хвилин. Всі роботи упродовж тижня перевірять педагоги. Троє учасників, які допустили найменше помилок, отримають у подарунок вишиванки.

"Головна мета цього диктанту не в тому, щоб написати текст, перевірити свої помилки та порахувати кількість ком і крапок. Наша мета — згадати, чому саме сьогодні День Конституції, навіщо нам ця Конституція, чому наш основний закон настільки важливий", — говорить голова Молодіжної ради Дніпра Рафаель Кижнер.

Читайте також: "Молода, але зріла і мудра" — яка Конституція України 25 років потому (ВІДЕО)

Нагадаємо, до Дня Конституції на Кам'янській Січі відтворили події 300-річної давності.

Прямий ефір