Із підприємця в шерифи — луганчанин змінив професію після переїзду на підконтрольну територію (ВІДЕО)

Андрей Шаповалов. Скрин из видео: kanaldom.tv

Луганчанин Андрій Шаповалов переїхав на підконтрольну українському уряду територію у 2014 році. На новому місці йому вдалося побудувати своє життя заново — з підприємця він перевчився на поліцейського офіцера громади й успішно працює в Пісочинській ОТГ у Харківській області. Про це йдеться в сюжеті нового циклу "Україна — мій дім" телеканалу "Дом".

Ловити злочинців на гарячому Андрію допомагає система відеофіксації. На великий плазмі в кабінеті шерифа виведено 135 камер селищної ради, які працюють цілодобово. Камери дуже допомагають у роботі, зазначає поліцейський. Як приклад він наводить випадок із крадіжкою скутера.

"Людина ромської національності, проїжджаючи повз на автомобілі, подумала, що оскільки скутер залишений біля сміттєвих баків, то його викинули, а якщо викинули, значить нічийний. І він вирішив покласти його собі в багажник", — згадує деталі історії поліцейський офіцер громади.

Громада надала новому шерифу офіс, техніку, службовий автомобіль і навіть квартиру. Робота нелегка, зізнається поліцейський. Але люди до нього швидко звикли.

"Завжди швидке реагування в разі чого. У нас є його візитка, і в разі чого всі телефонують безпосередньо йому", — каже місцевий житель Богдан Явтушенко.

Андрій із колегами навели порядок і з безпекою на дорогах.

"Мені дуже багато скаржилися місцеві жителі на те, що автомобілі дуже швидко їздять, може ДТП трапитися. Там у нас школа є. Приділили увагу, штрафи, бесіди — і це допомогло", — зазначає шериф.

Андрій розповідає, що вибір нової професії для нього не випадковий: дідусь і батько поліцейські. На новому місці він вирішив наслідувати їхній приклад. Новачка відразу помітили за креативним підходом до роботи.

"Один із найкращих поліцейських, який ламає стереотипи взагалі поліції, який в будь-який момент знаходить такі ситуації та приходить на допомогу людям, де вони самі не очікують. І ми дуже задоволені, й хотілося б, щоб кожен поліцейський був як Андрій", — розповідає начальник сектору взаємодії з громадами Олександр Сурмач.

Пісочинська територіальна громада — одна з 13 у Харківській області, де зараз служать 26 шерифів. Андрій Шаповалов говорить, що про свій вибір — переїзд і нову професію — ще жодного разу не пошкодував.

Читайте також: Стартовий капітал — 50 грн: хобі на бізнес перетворила жителька Луганщини

Нагадаємо, досвідом розвитку власного бізнесу поділилася переселенка-лікар із Луганська.

Прямий ефір