25-я річниця Конституції: рекорд України встановили у Чернігові (ФОТО)

Рушник-рекордсмен. Фото: cg.gov.ua

У Чернігівській області до Дня Конституції України створили рушник-рекордсмен. Сьогодні, 28 червня, у 25-у річницю ухвалення Основного закону держави, у Чернігові відбулася урочиста церемонія його розгортання і було зафіксовано рекорд України. Про це інформує "Дом" із посиланням на пресслужбу Чернігівської обласної державної адміністрації.

Рушник єдності довжиною у 200 м і шириною у 2,2 м у святковій та урочистій атмосфері продемонстрували біля підніжжя Катерининської церкви. Досягнення підтвердили та зафіксували представники Книги рекордів України, присутні на заході.

Авторами ідеї, ескізів та дерев’яних штампів рушника стали майстри Обласного центру народної творчості. На полотнище в стародавній техніці — вибійка — було нанесено дерево життя. Це могутній український оберіг. До його виготовлення залучили понад 200 осіб. Участь брали представники кожної з територіальних громад області, національно-культурних товариств, громадських та релігійних організацій, керівництво ОДА.

Читайте також: Урочистості до річниці Конституції — біля Ради встановили "Тризуб" та підняли прапор України (ФОТО)

Як повідомлялося раніше, в Україні стартував флешмоб "Моя Конституція" з нагоди 25-ї річниці з дня ухвалення основного закону. Взяти участь можуть усі охочі.

Читайте також: Нам є, чим пишатися — на Донбасі святкують День Конституції (ФОТО)

Прямий ефір