Українського бійця поранено на Донбасі внаслідок обстрілу НЗФ

Ілюстративне фото: штаб ООС

Український військовослужбовець отримав уламкове поранення внаслідок обстрілу незаконних збройних формувань (НЗФ) неподалік Старогнатівки Донецької області сьогодні, 27 червня. Про це йдеться у вечірньому зведенні пресслужби штабу операції Об’єднаних сил (ООС), інформує "Дом".

"Російські окупанти здійснили обстріл з автоматичних станкових гранатометів. В результаті ворожого вогню один військовий отримав уламкове поранення. Після надання першої медичної допомоги воїна транспортували до лікувального закладу. Стан пораненого — задовільний", — йдеться в повідомленні.

Загалом, протягом поточної доби зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню з боку НЗФ.

Зокрема, НЗФ вели обстріли у бік позицій Об’єднаних сил поблизу селища Шуми з мінометів 120-го та 82-го калібрів. А на Приазов’ї, неподалік Водяного, — із ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Крім того, на півночі Луганщини зафіксовано проліт БПЛА НЗФ (типу "Орлан-10") з перетином лінії зіткнення.

"БПЛА противника був своєчасно подавлений засобами РЕБ. Про дії збройних формувань Російської Федерації та її найманців українська сторона СЦКК повідомила представників СММ ОБСЄ через встановлений координаційний механізм", — повідомили у штабі ООС.

Зазначається, що українські воїни контролюють ситуацію в районі проведення ООС.

Читайте також: Використання ДРГ та снайперів збільшили НЗФ в ОРДЛО, — розвідка

Як повідомлялося раніше, боєць Збройних сил України загинув поблизу селища Піски Донецької області 26 червня внаслідок обстрілу з боку НЗФ.

Прямий ефір