Програма "Здорова Україна" — які зміни чекають школярів

Фото иллюстративное: president.gov.ua

Прищеплювати культуру здорового й активного способу життя з дитинства — одне із завдань президентської соціальної програми "Здорова Україна". Про це у програмі "Взгляд с Банковой" телеканалу "Дом" розповіла радниця керівника Офісу президента України з питань спорту Олена Говорова.

"Всі ми розуміємо: для того, щоб жити добре та якісно, ​​навик здорового способу життя потрібно прищеплювати з самого дитинства. І тому в цій програмі закладено основу здорової школи, коли популярними будуть уроки фізичної культури та спорту, вони будуть зовсім по-іншому побудовані. Коли діти із задоволенням харчуватимуться у шкільних їдальнях, і коли ця їжа буде і смачною, і корисною", — повідомила вона про суть даного напряму.

За словами Говорової, у школах змінюється підхід як до уроків фізкультури, так і в цілому до фізичної активності школярів. Ці моменти враховані у програмі "Здоровий простір школи", яка впроваджується в системі Нової української школи. В цілому "Здоровий простір школи" включає в себе вісім компонентів: уроки фізкультури, харчування, психологічну допомогу, медичне обслуговування та інші.

"Не буде "обязаловки", що потрібно пробігти 100 м або виконати якийсь норматив. Ми дивимося набагато ширше, важлива фізична активність. Так, якісь заліки все одно дитина складатиме, тому що це момент змагань, момент перемоги. Але загалом буде фізична активність", — пояснила радниця.

Вона нагадала, що президент Володимир Зеленський поставив завдання, щоб така фізична активність в школі була щодня, не менше години, не скасовуючи уроки фізкультури.

"Не мається на увазі, що всі вишикувалися і пішли строєм на урок. Говориться про те, що діти будуть рухатися, вони будуть стрибати, вони будуть активними. Це природний стан наших дітей — бути активними", — доповнила Говорова.

Також змінюватиметься система шкільного харчування.

"Зараз розроблена ціла програма правильного харчування для шкіл, смачне і корисне меню, піклується про це і перша леді нашої країни. Ця система отримала високі оцінки, і вона вже впроваджується в життя", — резюмувала Говорова.

Повна версія інтерв'ю: "Взгляд с Банковой": про програму "Здорова Україна" спілкуємось з Оленою Говоровою

Прямий ефір