Екскурсію для школярів провели у Верховній Раді (ФОТО, ВІДЕО)

Экскурсия для школьников в Верховной Раде. Фото: kanaldom.tv

У День відкритих дверей у Верховній Раді провели екскурсію для школярів. Вони змогли побачити унікальне видання Конституції України, прапор, який депутати внесли до сесійної зали в день проголошення незалежності, а також побувати в гостьовій ложі балкону зали пленарних засідань, повідомляє телеканал "Дом".

На екскурсії в будівлі українського парламенту вперше побували школярі з Черкас і Черкаської області. Перший унікальний експонат, з яким вони ознайомилися — прапор, який депутати внесли до сесійної зали Верховної Ради України 24 серпня 1991 року.

Учням також показали історичний документ — Акт проголошення Незалежності, та копію Конституції України, ухваленої 28 червня 1996 року, на оригіналі якої новообрані президенти України присягають під час інавгурації.

Копія Конституції України, ухваленої 28 червня 1996 року. Фото: kanaldom.tv

"Разом із цим виданням було також виготовлене й ексклюзивне видання, на якому президент приймає присягу. Але воно перебуває не тут, а в сейфі Верховної Ради, і його дістають тільки в день, коли президент присягає. Вага того видання — близько 8 кг", — розповіла інтерн апарату Верховної Ради України Лілія Герасименко.

Під час квесту діти можуть більше дізнатися про основний закон країни. Їм дають різні завдання, які ґрунтуються на статтях Конституції.

Екскурсію в парламенті для школярів розробили з метою ознайомити дітей із державним устроєм України. Унікальність проєкту в тому, що він здійснюється в ігровій формі.

Під час екскурсії школярам показали також сесійну залу парламенту.

Екскурсія для школярів у Верховній Раді. Фото: kanaldom.tv

Поки що екскурсії в парламенті здійснюють тільки для заздалегідь зареєстрованих груп. Але вже з осені усі охочі зможуть персонально реєструватися на сайті Верховної Ради та приєднуватися до екскурсій у визначений час.

Читайте також: Із заводу — в культурний центр: історія харківської "Механіки" (ВІДЕО)

Нагадаємо, україно- та англомовні аудіогіди запустили в Маріїнському палаці.

Прямий ефір