Український військовий загинув біля Пісків внаслідок обстрілу НЗФ

Фото иллюстративное: kanaldom.tv

Боєць Збройних сил України загинув на Донбасі 26 червня внаслідок обстрілу з боку незаконних збройних формувань. Про це повідомили сьогодні, 27 червня, у пресцентрі штабу операції Об’єднаних сил, інформує "Дом".

Смертельний обстріл стався поблизу селища Піски на Донеччині. Там НЗФ за добу тричі відкривали вогонь із мінометів 120-го та 82-го калібрів і станкових протитанкових гранатометів. Під час одного з таких обстрілів український військовий отримав осколкове поранення, несумісне з життям.

Як повідомила 58-ма окрема мотопіхотна бригада ім. гетьмана Івана Виговського у Facebook, загинув старший водій мотопіхотної роти Андрій Гонар. Він був родом з Кривого Рогу Дніпропетровської області. Служив у бригаді з червня 2019 року.

Загалом за минулу добу НЗФ 15 разів відкривали погонь по українських позиціях. Крім Пісків, вони стріляли також поблизу Гнутового, Талаківки, Красногорівки, Новомихайлівки, Старогнатівки, Новгородського, Широкиного.

Крім цього, біля Золотого-4 НЗФ проводили дистанційне мінування території мінами ПОМ-2. Також неподалік Красногорівки вони запустили безпілотник типу "Орлан-10", який здійснив політ із перетином лінії зіткнення. Українські військові подавили дрон засобами радіоелектронної боротьби.

Читайте також: Пам'ятник та оновлену Алею слави героям АТО/ООС відкрили у Покровську (ФОТО)

Від початку поточної доби, 27 червня, НЗФ один раз порушили режим тиші — поблизу Шумів вони відкрили вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів.

Бійці ООС відкривали вогонь у відповідь на обстріли з боку незаконних збройних формувань. Про всі випадки порушень тиші українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) повідомила представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ через встановлений координаційний механізм.

Раніше повідомлялося, що від обстрілів НЗФ потерпає Красногорівка.

Прямий ефір