Кримськотатарський прапор — символ спротиву народу діям окупаційної влади, — Ташева

Підняття кримськотатарського прапора. Фото: mfa.gov.ua

В час, коли Батьківщину кримських татар тимчасово окуповано Російською Федерацією, кримськотатарський прапор є, насамперед, символом спротиву народу тиску, репресіям, переслідуванням та засудженням з боку окупаційної влади. Про це сьогодні, 26 червня, заявила заступниця постійного представника президента України в АР Крим Таміла Ташева під час урочистої церемонії в Міністерстві закордонних справ України, інформує "Дом" із посиланням на пресслужбу представництва президента України в АР Крим.

"Кримськотатарський прапор став не тільки втіленням ідентичності народу, він є символом тривалої боротьби кримських татар за свою Батьківщину. Сьогодні національний прапор став символом незламності духу корінного народу України. Кримськотатарський прапор нагадує усьому світу про цивілізований, ненасильницький спротив кримських татар зовнішній агресії та дискримінації, про життєву силу та споконвічну мрію народу про мирне та щасливе майбутнє", — додали у відомстві.

Своєю чергою перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова зазначила, що сьогодні подвійне свято — День кримськотатарського прапора та тридцята річниця відродження Курултаю кримськотатарського народу.

"Що став символом, що надихає, сили нашого національного духу та нашої єдності! Наш приклад стійкості й боротьби за відновлення історичної справедливості надихає мільйони людей у всьому світі!", — сказала вона.

Читайте також: День кримськотатарського прапора святкують сьогодні в Україні — заплановано низку заходів

Як повідомлялося раніше, сьогодні біля будівлі МЗС України відбулась урочиста церемонія підняття кримськотатарського прапора за участі першої заступниці міністра Еміне Джапарової, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва та голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Прямий ефір