У виборі Україною курсу до НАТО винна тільки сама Росія, — політолог

Ілюстративне фото: bigkyiv.com.ua

Російська агресія каталізувала процес інтеграції України до НАТО. Про це у програмі "На самом деле: Украина" телеканалу "Дом" розповів міжнародний політолог Антон Кучухідзе.

"Думаю, що Російська Федерація своїми власними руками зробила все, щоб раз і назавжди в Україні курс на євроатлантичну інтеграцію не змінювався", — акцентував експерт.

Російська агресія у 2014 році призвела до того, що на бік України стало світова спільнота, а США взяли курс на підтримку північноатлантичної інтеграції України, уточнив Кучухідзе.

"Якби не було агресії у 2014 році Російської Федерації проти України, то ми не бачили б і такого жорсткого курсу, наприклад, Сполучених Штатів Америки — максимально наблизити Україну до НАТО, щоб зберегти цю країну як незалежний суб'єкт міжнародного права", — сказав політолог.

Російська "ставка на агресію" не мала очікуваного Кремлем ефекту та призвела до інших наслідків для Москви, говорить експерт.

"Тому тут винна тільки сама Російська Федерація, і очевидно, що їх ставка на агресію не спрацювала, а призводить, навпаки, до побічних ефектів", — резюмував Кучухідзе.

Повна версія інтерв’ю: Росія підштовхує Україну до НАТО: про інтеграцію до Альянсу говоримо з політологом Антоном Кучухідзе

Прямий ефір