Наскільки добре українці знають Конституцію: оригінальний квест провели в Києві (ВІДЕО)

Конституция Украины. Фото: sumy.today

Напередодні святкування Дня Конституції України в Києві провели тематичний квест. Його учасників тестували на знання своїх прав і обов'язків, прописаних в Основному Законі, повідомляє "Дом".

Під час акції випадковим перехожим пропонували протестувати себе на знання законів України та політичної ситуації в державі.

Один з учасників акції, Віктор Малиновський, зізнався: впевнений тільки в тій частині знання своїх прав і обов'язків, які стосуються ситуацій на дорогах.

А от киянка Наталя Головач відповіла на всі питання квесту.

"Я живу в Україні, цікавлюся політичним життям, суспільно-політичним, тому що це та країна, в якій я живу, і за яку я переживаю. Відповідно, намагаюся зі свого боку робити те, що можу", — розповіла Наталя.

Скріншот: kanaldom.tv

Тетяна Кованенко, одна з організаторів акції, акцентувала, що цим квестом вони прагнули в ігровій формі розповісти українцям про доступні кожному інструменти впливу на владу і донести — майбутнє країни багато в чому залежить від ініціативності громадян.

"Мета полягає в тому, щоб люди замислилися над тим, що навколо них дуже багато є інструментів цікавих, якими вони можуть користуватися, змінювати свої громади, свою державу на краще", — зазначив Віталій Гліжинський, організатор акції.

За дві години квесту опитати вдалося понад 20 людей. Всі отримали пам'ятні подарунки, а головне — нові знання про свої конституційні права та обов'язки.

Читайте також: Підсумки 25 червня: паспортизація в ОРДЛО, флешмоб "Моя Конституція" і COVID-сертифікати (ВІДЕО)

Нагадаємо, в Україні стартував флешмоб "Моя Конституція" з нагоди 25-ї річниці з дня ухвалення Основного Закону. 

Прямий ефір