США готові підтримати Мінський процес — Блінкен назвав умову (ВІДЕО)

Ентоні Блінкен. Фото: ap.org

Вашингтон готовий підтримати процес Мінських домовленостей, якщо цього захочуть інші учасники формату. Зокрема і представники Росії. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel, повідомляє "Дом".

Він також зауважив, що 6 років тому Вашингтон погодився з тим, що Нормандський формат у складі України, Німеччини, Франції та Росії — основна платформа для припинення бойових дій на Донбасі.

"Однак результати Мінських перемовин, на жаль, не були виконані здебільшого російською стороною, хоча саме це і було кращим шляхом для кроку вперед ... Президент Байден обговорив це з президентом Путіним, канцлеркою Меркель і президентом Макроном. Ми разом із цим надавали таку точку зору: якщо Росія серйозно зацікавлена ​​наповнити життям "Мінськ" і якщо ми можемо в цьому допомогти, то ми на 100% готові до цього", — сказав держсекретар США.

Сьогодні, 25 червня, Ентоні Блінкен перебуває з робочим візитом у Франції. Там він зустрінеться з президентом Емманюелем Макроном. Це другий пункт його європейського турне після відвідин Німеччини.

У Державному департаменті США вже заявили, що і Вашингтон, і Париж готові залучити Росію до відповідальності за її агресію, зокрема і на українських землях.

Читайте також: Росія несе загрозу всій Європі, — держсекретар США (ВІДЕО)

Нагадаємо, раніше в Берліні Ентоні Блінкен заявив, що "Північний потік-2" — геополітичний проєкт і несе загрозу безпеці і ЄС, і України.

Прямий ефір