Прямі перемовини з представниками ОРДЛО неможливі, — Кулеба (ВІДЕО)

Дмитрий Кулеба. Фото: rbc.ua

Україна не проводитиме прямі перемвоини з представниками окупаційних адміністрацій ОРДЛО. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, інформує телеканал "Дом".

За його словами, такі перемовини — це червона лінія, яку Україна ніколи не перетне. Також міністр упевнений, що ключ до політичного врегулювання ситуації на Донбасі перебуває в Кремлі.

"Це червона лінія, яку ми не перетнемо. Це тверде рішення президента. Ми всі знаємо, що це Росія напала на Україну. Ми всі знаємо, що ключ від врегулювання конфлікту перебуває в Москві, і ми не будемо розмовляти з їхніми маріонетками", — наголосив очільник МЗС України.

Нагадаємо, глава Української держави Володимир Зеленський у своєму зверненні запропонував президенту РФ Володимиру Путіну провести перемовини в будь-якій точці Донбасу. Президент РФ, своєю чергою, запропонував президентові України зустрітися в Москві. Водночас обговорювати проблему Донбасу Путін відмовився і заявив, що українська влада повинна спочатку спілкуватися з представниками ОРДЛО, а вже потім — з Росією.

На це Володимир Зеленський відповів, що не вестиме перемовин із представниками окупаційних адміністрацій ОРДЛО, оскільки перемовини з терористами неможливі.

Про неможливість таких перемовин заявив також речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович.

Прямий ефір