200 млн грн уже спрямували на виплати "карантинної" допомоги підприємцям

Иллюстративное фото: rubryka.com

Понад 300 тис. підприємців і найманих працівників, які були змушені зупинити свою роботу через посилення обмежень, уже подали заявки на отримання "карантинних" 8 тис. грн від держави станом на сьогодні, 28 квітня. Про це повідомляє "Дом" із посиланням на пресслужбу Мінекономіки України.

Перші виплати уже спрямували на рахунки фізичних осіб — підприємців (ФОП) та працівників, які подавали заявки у перші дні роботи держпрограми.

"Ті ФОП і працівники, які подали заявки в перші дні роботи програми, вже починають отримувати допомогу. Перші 200 млн грн вже пішли на виплати, і далі процес буде ритмічним. Хочу всіх заспокоїти, що за необхідності на програму будуть передбачені додаткові кошти, адже вона буде доступна впродовж 2021 року для всіх областей, які потрапляють до "червоної" зони", — зазначив очільник Мінекономіки Ігор Петрашко.

Читайте також: Допомога бізнесу в "червоних" зонах: як зареєструватися на отримання компенсації (ВІДЕО)

У відомстві також нагадали, що крім державної допомоги підприємці, які призупинили свою діяльність через потрапляння їхнього регіону до "червоної" карантинної зони, можуть отримати додаткові виплати з місцевого бюджету. Рішення про запровадження таких виплат ухвалюватимуть органи місцевого самоврядування.

Водночас для отримання допомоги також з місцевого бюджету не потрібно подавати окрему заяву — буде достатньо реєстрації в додатку "Дія".

"Далі Мінцифри у десятиденний строк після закінчення строку подання заяв формує і передає місцевим органам, на території яких запроваджено обмежувальні протиепідемічні заходи, переліки застрахованих осіб для ухвалення рішення щодо надання допомоги за кошти відповідного місцевого бюджету", — пояснюють в Мінекономіки.

Опираючись на отриману інформацію, місцева влада далі складатиме власні списки тих, хто отримає допомогу з місцевих бюджетів.

Нагадаємо, прем'єрміністр розповів про програми підтримки бізнесу в Україні.

Прямий ефір