Підсумки 27 квітня: загибель військового на Донбасі, пом'якшення карантину та візит президента на адмінлінію з Кримом (ВІДЕО)

На Донбасі підірвався автомобіль українських військових. Президент України Володимир Зеленський перевірив позиції ЗСУ на адміністративній лінії з окупованим Кримом. Наслідки вибуху газу в житловому будинку в Одесі та пом'якшення карантину в Україні. Про ці та інші події сьогоднішнього дня, 27 квітня, — в підсумковому випуску новин телеканалу "Дом".

Підрив військових на Донбасі. Один український військовий загинув, ще троє — поранені внаслідок вибуху автомобіля Операції об'єднаних сил. Травмованих бійців ЗСУ госпіталізували. Як себе почувають постраждалі — в матеріалі телеканалу "Дом".

Візит президента на Херсонщину. Президент України Володимир Зеленський відвідав позиції ЗСУ на адміністративній лінії з окупованим Кримом, поспілкувався з українськими військовими та провів нараду з питань безпеки з представниками облдержадміністрацій, керівниками силових структур, міністерств та відомств. Як відбувався візит глави держави до Херсонської області — дивіться в сюжеті.

Наслідки вибуху газу в Одесі. Побутовий газ в одноповерховій будівлі вибухнув напередодні. Двоє людей постраждали. Через вибух зруйновані кілька квартир, зокрема — в сусідніх будинках. Місцева влада обіцяє допомогти постраждалим відновити квартири та надати їм тимчасове житло. Детальніше — в наступному матеріалі.

В Україні пом'якшать карантин. Третя хвиля поширення коронавіруса в країні пішла на спад, заявили в Міністерстві охорони здоров'я. У яких областях планують послаблювати карантин, та коли в Україні чекають наступну партію вакцин — з'ясовували журналісти телеканалу "Дом".

Економічний розвиток Донбасу. Залучити інвестиції та розвивати бізнес допоможе Стратегія економічного розвитку Донецької та Луганської областей. Вона запрацює з наступного року. Що саме вона передбачає, та як допоможе територіальним громадам — далі в сюжеті.

100 днів президентства Байдена. 20 січня, складаючи присягу, 46-й президент США Джо Байден пообіцяв, що його політика буде відрізнятися від непередбачуваних дій його попередника Дональда Трампа. Новий господар Білого дому налаштований повернути Америці авторитет на світовій арені. Детальніше про 100 днів президентства Джо Байдена — в черговому матеріалі.

Новий транспорт у Дніпрі. Трамваї, схожі на космічні шатли, випробовують у місті. Вагони виготовили на "Південному машинобудівельному заводі". Конструктори продумали деталі для комфорту пасажирів — низька підлога, безшумний салон, кондиціонери. Після випробувань трамваї виведуть на маршрути. Про це — в заключному сюжеті випуску.

Ці та інші події 27 квітня — в підсумковому випуску новин:

Сьогодні у випуску:

  • 00:16 Один військовий загинув, троє поранені внаслідок вибуху на лінії дотику.
  • 00:39 За результатами наради в Херсоні президент України доручив підготувати засідання РНБО.
  • 4:31 З наступного року запрацює Стратегія економічного розвитку Донецької та Луганської областей.
  • 7:30 Вибух газу в Одесі: міська рада допоможе відновити квартири та надасть тимчасове житло постраждалим.
  • 9:16 За останню добу в Україні зафіксовано 7 915 нових випадків зараження коронавірусом.
  • 12:22 Сьогодні у Верховній Раді України відбулися три засідання, два з них — позачергові.
  • 14:36 100 днів президентства: Джо Байден налаштований повернути авторитет США на світовій арені.
  • 17:28 Нові трамваї, схожі на космічні шатли, випробовують у Дніпре.
Прямий ефір