600 млн євро допомоги від ЄС може отримати Україна до вересня, — Марченко

Голова Мінфіну Сергій Марченко. Фото:file.liga.net

До вересня Україна розраховує отримати другий транш макрофінансової допомоги від Європейського Союзу у розмірі 600 млн євро. Про це сьогодні, 27 квітня, повідомили у пресслужбі Мінфіну, інформує "Дом".

"Ми вдячні Європейській комісії за підтримку та допомогу в грудні 2020 року — отримання першого траншу в 600 млн євро. Зараз уряд України та Міністерство фінансів роблять все можливе для виконання умов програми й отримання другого траншу від ЄС до вересня 2021 року", — зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Для отримання другого траншу за цією програмою Україна має виконати низку зобов’язань. Зокрема, йдеться про започаткування й продовження реформ у сферах:

  • управління державними фінансами;
  • врядування та верховенства права;
  • покращення бізнесклімату, секторальних реформ й державних підприємств.

"За два роки реалізації програми EU4PFM нам вдалося досягти вагомих позитивних результатів. А саме в реформуванні законодавства та інституцій у податковій та митній сферах, розвитку ІТ-систем, інституційному розвитку та модернізації системи управління людськими ресурсами Міністерства фінансів і Рахункової палати", — наголосив міністр.

EU4PFM — програма Європейського Союзу з управління державними фінансами в Україні, яку запровадив Мінфін спільно з міжнародними партнерами у 2019 році.

Нагадаємо, понад 560 млн грн на регіональні проєкти отримає Донеччина.

Раніше повідомлялося, що новий транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) Україна може отримати протягом двох місяців.

Прямий ефір