Про порушення прав українців в ОРДЛО та Криму розповіли в Мінреінтеграції

Ілюстративне фото: news.24tv.ua

Українська влада постійно моніторить порушення прав людини на окупованих РФ територіях Донбасу та Криму. Про це сьогодні, 27 квітня, під час круглого столу розповів заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко, інформує "Дом".

"Останнім часом як на території Криму та Севастополя, так і Донецької та Луганської областей, окупаційна влада РФ почала проводити призов до Збройних сил. І це є прямим порушенням міжнародного гуманітарного права", — наголосив Яременко.

Українську владу дуже непокоїть порушення прав українців на нерухомість та землю в окупованому Криму, зазначив він. У Мінреінтеграції вже напрацьовують механізми реагування на ці порушення.

Заступник міністра також повідомив, що РФ продовжує ігнорувати загострення ситуації з COVID-19 на окупованих територіях. Тому в ОРДЛО впродовж квітня майже щодня доставляють гуманітарні вантажі від міжнародних організацій та за підтримки Мінреінтеграції.

"Окремо хочу згадати проблему з водозабезпеченням українських громадян на півострові Крим, яка постійно погіршується через мілітаризацію РФ Криму та завезення на територію українського півострова громадян РФ. До того ж, є нагальне питання із заборгованістю по заробітній платі на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, яка зростає, і на сьогодні вже становить понад 1 млрд грн", — розповів Яременко.

Нагадаємо, на окуповані території Донецької та Луганської областей сьогодні, 27 квітня, доправили черговий гуманітарний вантаж вагою майже 113 т.

Читайте також: Коли почне працювати Стратегія економічного розвитку Донбасу, розповіли в Мінреінтеграції

Прямий ефір