Скільки чорнобильців зареєстровано в Донецькій області, розповіли в ОДА

Удостоверение лица, которое пострадало в результате аварии на ЧАЭС. Фото: krivbass.city

У Донецькій області зареєстровано понад 8 тис. осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Це ліквідатори та потерпілі. Про це розповів заступник начальника управління — начальник відділу реалізації пільг департаменту соціального захисту населення Донецької ОДА Дмитро Пожарський у програмі "Официальный разговор" телеканалу "Дом".

"На території Донецької області зареєстровано 8865 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Особи, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, діляться на ліквідаторів і потерпілих. В області проживають майже 6 тис. ліквідаторів", — зазначив він.

Зокрема, в області проживають 1760 осіб з інвалідністю першої категорії та 1100 потерпілих.

"В області зареєстровано 778 ліквідаторів, які вже померли. Також в області проживають 1115 людей, які брали участь у ліквідації ядерних аварій", — додав представник Донецької ОДА.

Повна версія інтерв'ю: Підтримка ліквідаторів аварії на ЧАЕС у Донецькій області: "Официальный разговор" із Дмитром Пожарським

Також повідомлялося, що на виплати матеріальної допомоги ліквідаторам аварії на ЧАЕС в Донецькій області виділено 4,5 млн грн.

Прямий ефір