НЗФ обстріляли Водяне — пошкоджено будинки мирних жителів (ФОТО)

НВФ обстреляли Водяное. Фото: Facebook/Операция объединённых сил

Незаконні збройні формування (НЗФ) обстріляли з мінометів населений пункт Водяне Волноваського району Донецької області. Внаслідок обстрілу було пошкоджено об’єкти критичної інфраструктури та приватні господарства жителів. Про це сьогодні, 26 квітня, повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), інформує "Дом" із посиланням на пресслужбу штабу операції Об'єднаних сил (ООС).

Так, подія сталася ввечері напередодні, 24 квітня, близько 21:00. НЗФ застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

"Обстріл було здійснено з позицій окупантів в районі населеного пункту Пікузи, що на Приазов'ї. Було випущено 12 мін з мінометів калібру 120 мм, 4 міни з міномету калібру 82 мм та здійснено 12 пострілів з СПГ", — йдеться в повідомленні.

Внаслідок обстрілу жертв серед цивільних жителів немає.

Фото: Facebook/Операція Об'єднаних сил

"Українською стороною СЦКК здійснено верифікацію обстрілів, в результаті чого зафіксовано воронки від розривів, залишки боєприпасів та збитки, завдані домогосподарствам. За результатами верифікації на адресу СММ ОБСЄ направлено ноту з відповідними доказовими матеріалами", — додали в СЦКК.

Читайте також: Внаслідок обстрілу НЗФ на Донеччині пошкоджено будинок, у якому перебували мирні жителі (ФОТО)

Нагадаємо, що 2020 року основною причиною жертв серед цивільного населення на Донбасі залишалися артилерійські обстріли, вогонь зі стрілецької зброї та легкого озброєння (СЗЛО).

Прямий ефір