Як вакцинуватимуть працівників МВС, розповів Аваков

Вакцинация сотрудников МВД. Фото: mvs.gov.ua

Сьогодні, 17 квітня, в Україні розпочали COVID-вакцинацію працівників системи органів МВС. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, інформує "Дом".

За словами міністра, імунізацію здійснюватимуть препаратом CoronaVac китайської компанії Sinovac Biotech та Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech.

"Першими вакцинуємо працівників, які найбільше контактують із населенням: гарнізони аеропортів "Бориспіль" та "Київ", підрозділи НГУ в зоні ООС, працівники громадської безпеки, підрозділи патрульної поліції. Далі вакцинуємо всіх працівників системи МВС: Нацполіцію, ДСНС, Нацгвардію, прикордонну службу, сервісні центри, вищі навчальні заклади, експертну службу, працівників МВС", — розповів Аваков.

Наступним етапом будуть щеплювати також родини працівників відомства. Загалом, з родинами, в системі Міністерства внутрішніх справ планують охопити близько 800 тис. осіб.

Вакцинація працівників МВС. Фото: mvs.gov.ua

Читайте також: Вакцинація від COVID-19: що відомо про показання до імунізації та побічні ефекти (ВІДЕО)

Арсен Аваков наголосив водночас, що вакцинація — "винятково добровільна справа", але вона необхідна для створення колективного імунітету.

"Що швидше ми створимо спільний імунітет, то швидше ми повернемося до звичайного життя без страху за своє здоров’я та здоров’я своїх близьких і рідних", — акцентував міністр.

Нагадаємо, у зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС) першу дозу вакцини від COVID-19 отримали вже 15 тис. військових.

Прямий ефір