Законопроєкт про корінні народи — на завершальній стадії, — Мінреінтеграції

Игорь Яременко. Фото: rpr.org.ua

Мінреінтеграції завершує розробку проєкту закону "Про корінні народи України". Про це повідомив заступник очільника відомства Ігор Яременко, інформує "Дом" із посиланням на пресслужбу міністерства.

"Наразі законопроєкт перебуває де-факто на завершальній стадії. У нас вже є досить непоганий драфт, з яким ми працюватимемо. Його буде представлено, сподіваюся, найближчим часом широкому загалу. Ми розішлемо його усім причетним міністерствам, відомствам, Меджлісу кримськотатарського народу, науковцям та громадськості й закликатимемо працювати над ним для того, щоб якнайшвидше внести його на розгляд парламенту", — зазначив Яременко.

Цей документ передбачає визначення правового статусу корінних народів в Україні, а також встановлює для них правові гарантії на повне володіння всіма правами і свободами.

Читайте також: "Кримська платформа" стане ефективним інструментом деокупації, — Шмигаль (ВІДЕО)

Яременко також нагадав, що зараз триває підготовка до створення "Кримської платформи". У цьому контексті він наголосив, що одним із ключових пріоритетів міністерства є однаковий підхід до окупованих територій — як Донбасу, так і Криму.

"Це для нас принципово важливо. Адже ми ставимо їх на один щабель, таким чином відкидаючи наратив, який просувається Російською Федерацією, про те, що питання Криму закрито", — додав заступник міністра.

Нагадаємо, Мінреінтеграції ініціює переклад текстів Вікіпедії кримськотатарською мовою.

Прямий ефір