НАТО підняв винищувачі для перехоплення літаків РФ над Чорним морем

Фото: 24tv.ua

Винищувачі Північноатлантичного Альянсу з Румунії, Болгарії та Туреччини відреагували на кілька російських військових літаків, що пролітали поблизу території Альянсу над Чорним морем. Про це йдеться в заяві НАТО, інформує "Дом".

"Російські літаки не передавали код ретранслятора із зазначенням їх місцеположення та висоти, а також вони не становили план польоту і не спілкувалися з авіадиспетчерами. Це може створити небезпеку для цивільного повітряного руху", — йдеться в заяві Альянсу.

У складі російської групи літаків були бомбардувальники Ту-22 та винищувачі.

"Літаки ВПС Румунії МіГ-21 перехоплювали групу. Винищувачі МіГ-29 ВПС Болгарії перебували в бойовій готовності, а літаки F-16 ВПС Туреччини злетіли з аеродрому, готові в будь-який момент відреагувати. Перехоплювачі НАТО повернулися на свою базу після того, як російські військові літаки покинули цей район ", — поінформували в організації.

Нагадаємо, наприкінці січня під час операції в Чорному морі над американським есмінцем Donald Cook дуже низько пролетів російський винищувач СУ-24. Відео інциденту оприлюднив Шостий флот США.

Прямий ефір