Про значне погіршення погоди попередили мешканців Донеччини

Фото: 6264.com.ua

Протягом 12-13 лютого на Донеччині синоптики прогнозують значні опади та похолодання. Про це з посиланням на інформацію Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у регіоні повідомляє "Дом".

У п’ятницю, 12 лютого, протягом доби туман та погіршення видимості в тумані до 200-500 м. Вдень — дощі та мокрий сніг, а також ожеледь та сніговий накат, вітер південно-західний зі швидкістю 15-20 м/с.

У суботу, 13 лютого, на дорогах ожеледиця та сніговий накат. Вітер південно-західний, 15-20 м/с. Вночі значне зниження температури — до 6-11°С морозу, вдень — 4-9°С морозу.

Через погіршення погоди для цілодобового моніторингу в регіоні створили чотири оперативні штаби ДСНС та чотири оперативні групи, повідомили у Донецькій ОДА. Вони працюватимуть у Маріуполі, Покровську, Краматорську та Бахмуті. Також на Донеччині підготували 41 пересувний пункт обігріву та 261 стаціонарний.

Додамо, що погіршення погоди у п’ятницю, 12 лютого, прогнозують по всій Україні.

"Пориви вітру 15-20 м/с, в країні, крім південного сходу та сходу, хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця; на Сумщині, Полтавщині, Кіровоградщині місцями налипання мокрого снігу, ожеледь; вночі у північних, Вінницькій, Черкаській, Одеській та Миколаївській областях значний сніг", — попередили у ДСНС України.

Читайте також: Глобальне потепління можуть зупинити тільки люди, — еколог

Нагадаємо, різке похолодання почалося в Україні минулого тижня. Сильний вітер і снігопади накрили майже всі регіони країни.

Прямий ефір