В Україні заборонили російську вакцину від COVID-19

Ілюстративне фото: 5.ua

Кабінет міністрів заборонив постачання та реєстрацію в Україні російської вакцини від коронавірусу. Про це повідомляє "Дом" з посиланням на відповідну постанову уряду.

"Реєстрація вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, під зобов’язання для екстреного медичного застосування, розробку та/або виробництво яких здійснено в державі, визнаної Верховною Радою України державою-агресором, забороняється", — йдеться в постанові.

Постановою Кабміну №95 від 8 лютого 2021 року також затверджено порядок держреєстрації вакцин та інших медичних препаратів для профілактики COVID-19 в Україні.

Перевіряти якість вакцин від коронавірусу в Україні доручено держпідприємству "Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України".

Росія продовжує погіршувати ситуацію на окупованих територіях Донбасу та Криму, створючи там гуманітарну кризу, заявив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

Він наголосив, що проведення Росією вакцинації від коронавірусу мешканців тимчасово окупованих територій України без згоди на це української влади є порушенням законів нашої держави.

Читайте також: РФ використовує пандемію, щоб розірвати зв'язки Криму і ОРДЛО із вільною Україною, — Резніков

Прямий ефір