Схему торгівлі підробленими паспортами ЄС викрили у Донецькій області (ФОТО)

Фото: internationalwealth.info

Міжрегіональну схему з виготовлення та збуту підроблених паспортів країн Євросоюзу для працевлаштування українців за кордоном викрили у Донецькій області. Про це повідомляє "Дом" з посиланням на пресслужбу прокуратури регіону.

Нелегальний "бізнес" організували кілька людей у 2019 році. Підроблені документи збували через підприємців сфери послуг з працевлаштування за кордоном. Торгували "паспортами" ЄС в Запорізькій, Дніпропетровській та Київській областях.

Фігурантам інкримінують скоєння злочинів за кількома статтями Кримінального кодексу України — торгівля людьми, шахрайство і підробка документів. За місцями їхнього проживання і в офісах у трьох областях здійснено обшуки.

У результаті обшуків правоохоронці вилучили 700 пластикових бланків для документів, 21 підроблений паспорт, поліграфічне обладнання та комп'ютерну техніку. Також вилучено чорнові записи, понад 120,5 тис. грн, 6 тис. євро і близько 7,5 тис. дол.

Нагадаємо, заборонити вимагати паперові документи планують у Мінцифри.

Раніше повідомлялося, що Державна міграційна служба вже видала українцям понад 5,6 мільйона ID-карток за весь час від початку процесу оформлення біометричних документів.

Читайте також: Україна покращила позиції у рейтингу паспортів світу

Прямий ефір