Науковці Франції відмовилися від участі в російському проєкті щодо Криму

Фото: Укринформ

Плани Росії залучити представників наукових кіл Франції до історико-археологічного проєкту "Крим-Севастополь 2020" зірвані. Таку заяву зробили у Представництві Президента України в АР Крим, повідомляє "Дом".

"В результаті своєчасно проведеної роботи представники наукових установ Франції відмовилися від участі у так званих міжнародних заходах та інформаційних акціях окупаційної влади півострова. Плани окупантів зірвано", — йдеться в заяві.

У Представництві президента України в АР Крим зазначили, що системно працюють над запобіганням намаганням РФ домогтися міжнародного визнання окупованого півострова "російським". Для цього Росія використовує так звану "народну дипломатію", контакти з іноземними прихильниками та пропаганду.

"Міжнародне право має значення. Автономна Республіка Крим та місто Севастополь були, є і будуть невід'ємними частинами території України", — наголосили у Представництві президента України в АР Крим.

Читайте також: Twitter верифікував акаунт "представництва МЗС РФ у Криму"

Як повідомлялося раніше, через позначку окупованого Криму "російським" на онлайнмапі міжнародного сервісу OpenStreetMap "Укрзалізниця" закликала якнайшвидше виправити відображення території України.

Прямий ефір